ΓΡΑΦΕΙΝ

Όροι χρήσης

Η ιστοσελίδα grafein.gr αποτελεί μία λογοτεχνική/ψυχαγωγική ιστοσελίδα, με κείμενα (διηγήματα, ποιήματα, παραμύθια κτλ.). Παρέχουμε στους επισκέπτες μας αποκλειστικά και μόνο πρωτότυπο υλικό από τους συνεργαζόμενους με την ιστοσελίδα μας συγγραφείς.

Η ιστοσελίδα grafein.gr διατηρεί το δικαίωμα και την ανέλεγκτη δυνατότητα να τροποποιεί οποτεδήποτε το περιεχόμενο της, να καταργεί περιεχόμενο και να δημιουργεί καινούριο δίχως να απαιτείται η προηγούμενη ενημέρωση των επισκεπτών/χρηστών και χωρίς να είναι απαραίτητη η σχετική τροποποίηση των παρόντων Όρων.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας

Όλα τα κείμενα του Ιστότοπου αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων τους και προστατεύονται από τις σχετικές διατάξεις του ελληνικού δικαίου, του ευρωπαϊκού δικαίου και των διεθνών συμβάσεων και συνθηκών. Συνεπώς, κανένα κείμενο δε δύναται να αποτελέσει εν όλω ή εν μέρει αντικείμενο πώλησης, αντιγραφής, τροποποίησης, αναπαραγωγής ή να “φορτωθεί”, να μεταδοθεί ή να διανεμηθεί χωρίς τη ρητή άδεια του δημιουργού του.

Ακόμα και με τη ρητή άδεια του δημιουργού, επιτρέπεται η αναδημοσίευση κειμένων του σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα μόνο υπό τις παρακάτω 2 προϋποθέσεις:

 1. Να αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα του.
 2. Να αναγράφεται ότι πρόκειται για αναδημοσίευση, το όνομα της ιστοσελίδας μας (www.grafein.gr) και να υπάρχει ο σύνδεσμος προς την αρχική ανάρτηση ολογράφως (όχι σύνδεσμος κάτω από ετικέτα “Πηγή”).

Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιούνται στην ιστοσελίδα μας, προέρχονται από διαδικτυακούς τόπους που παρέχουν δωρεάν το υλικό τους (πχ. pixabay.com) ή μας παραχωρούν την ανάλογη άδεια χρήσης (πχ. freepik.com).

Σημείωση: Τα σχέδια που έχουν χρησιμοποιηθεί στην εικονογράφηση των παραμυθιών και κάποιων άρθρων, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της Κατερίνας Βραζιτούλη και απαγορεύεται η αναδημοσίευση τους με οποιονδήποτε τρόπο χωρίς την έγγραφη άδεια της δημιουργού τους.

Περιορισμός ευθύνης

Τα περιεχόμενα του Ιστότοπου αποτελούν λογοτεχνικό προϊόν και παρέχονται «όπως ακριβώς είναι» χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιοδήποτε τρόπο. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι οι σελίδες και τα περιεχόμενα του Ιστότοπου θα παρέχονται χωρίς διακοπή, χωρίς σφάλματα και ότι τα λάθη θα διορθώνονται άμεσα.

Την πλήρη ευθύνη για το περιεχόμενο, την ακεραιότητα, την αυθεντικότητα και την πρωτοτυπία της κάθε ανάρτησης φέρει αποκλειστικά και μόνο ο συγγραφέας κάθε κειμένου/άρθρου.

Αν εντοπίσετε κείμενο που πιστεύετε ότι αποτελεί προϊόν λογοκλοπής ή έχει αντιγραφεί χωρίς την άδεια του δημιουργού του ή έχει παραποιηθεί με οποιονδήποτε τρόπο, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε με τους τρόπους που αναγράφονται στη σελίδα Επικοινωνία.

Οδηγίες αποστολής κειμένων προς δημοσίευση

Μπορείτε να στείλετε το δικό σας κείμενο προς δημοσίευση στο ηλεκτρονικό περιοδικό “ΓΡΑΦΕΙΝ”. Θα αξιολογηθεί και αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η συντακτική ομάδα, θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Παρακαλείστε όπως ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες οι οποίοι θα μας βοηθήσουν να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

 1. Το κείμενο πρέπει να είναι σε αρχείο του Microsoft Word ή σε αρχείο odt (OpenDocument Text Document). Αυτό είναι απαραίτητο έτσι ώστε να διατηρήσει το κείμενο τη μορφή που εσείς επιθυμείτε (ειδικά στην περίπτωση των ποιημάτων) και να μας διευκολύνει στην ανάγνωση και δημοσίευσή του.
 2. Το αρχείο με το κείμενό σας πρέπει να σταλεί συνημμένο στο email της ιστοσελίδας μας (info@grafein.gr). Κείμενα μέσα από τη φόρμα επικοινωνίας της ιστοσελίδας μας ή μέσω της σελίδας μας στο Facebook ή με επικόλληση μέσα στο σώμα του email δεν γίνονται δεκτά προς δημοσίευση.
 3. Αν και δεν υπάρχει συγκεκριμένο όριο στο μέγεθος των κειμένων, καλό είναι να διατηρήσετε τα διηγήματά σας έως 1000-1200 λέξεις.
 4. Αν θέλετε μπορείτε να μας στείλετε μια φωτογραφία σας ή μια εικόνα που σας αντιπροσωπεύει και ένα σύντομο βιογραφικό σε τρίτο πρόσωπο (μέχρι 100 λέξεις το μέγιστο) για το συγγραφικό σας προφίλ στο ΓΡΑΦΕΙΝ.

Επίσης στην δαχτυλογράφηση του κειμένου σας θα πρέπει να τηρούνται οπωσδήποτε τα παρακάτω:

 • Από λέξη σε λέξη πρέπει να υπάρχει μόνο ένα κενό.
 • Τα σημεία στίξης ακολουθούν μετά τη λέξη, χωρίς κενό. Αμέσως μετά αφήνουμε πάντα ένα κενό.
 • Χρησιμοποιείστε το ENTER για αλλαγή παραγράφου και όχι το Shift-ENTER (μη αυτόματη αλλαγή γραμμής). Στα ποιήματα για αλλαγή στροφής μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 ENTER.
 • Κείμενα χωρίς τόνους δεν είναι εύκολο να διαβαστούν και δε θα γίνονται δεκτά.
 • Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη λειτουργία της ορθογραφίας σε κάθε σας κείμενο. Κείμενα με ορθογραφικά λάθη δε θα γίνονται δεκτά.
 • Οι μόνες μορφοποιήσεις που επιτρέπονται στα κείμενά είναι η έντονη γραφή και η πλάγια γραφή. Μορφοποιήσεις όπως πχ. η επιλογή πολλαπλών γραμματοσειρών ή διάφορα μεγέθη γραμμάτων, δεν μπορούν να μεταφερθούν στην ιστοσελίδα μας και πρέπει να αποφεύγονται.

Στοιχεία υπεύθυνου για τον νόμο της παρούσας ιστοσελίδας:
Καραγιάννη Ελένη
karagianni@gmail.com
Βέροια

error: www.grafein.gr