ΓΡΑΦΕΙΝ

Οι ψεύτικες φίλες της Κλαούντια

Η Κλαούντια ήταν μία έφηβη κοπέλα, η οποία κάθε μέρα φορούσε φανταχτερά και πολύχρωμα ρούχα, τα οποία τα έραβε η μητέρα της. Η Κλαούντια όμως είχε και δύο φίλες, τις οποίες τις αποκαλούσε ψεύτικες, γιατί αν ήταν πραγματικές φίλες και συμπονούσαν και προστάτευαν η μία την άλλη, δεν θα άφηναν την ίδια έξω από όλα, κι όποτε την χρειάζονταν ήταν μόνο για να τις καλύψει από τα συνεχή ψέματά τους, από τους γονείς τους.

Συνεχώς την Κλαούντια την άφηναν στην απ’ έξω επειδή φορούσε αυτά τα ρούχα αλλά από την άλλη δεν της  έλεγαν τίποτα, με τις καθημερινές ψευδείς εκφράσεις, όπως «Μία χαρά είσαι ντυμένη! Κούκλα είσαι,  μη νοιάζεσαι τι λένε οι άλλοι!» ενώ κι αυτές έλεγαν τα ίδια και χειρότερα, πίσω από την πλάτη της. Η Κλαούντια τα μάθαινε αυτά από τους άλλους και μερικές φορές ήταν μπροστά κρυφακούγοντας, στις συζητήσεις για τα ρούχα της, οπότε κι από την πλευρά της με αυτά που άκουγε έκανε υπομονή για να μην μείνει μόνη της.

Παρόλο που ήξερε πως δεν ήταν πολύ καλό να είναι σε μία τόσο ψεύτικη παρέα, δεν είχε κανέναν άλλο, μόνο ένα μοναχικό, κλειστό κορίτσι, το οποίο η Κλαούντια δεν του έδινε σημασία, επειδή φορούσε συνεχώς μαύρα ρούχα. Μία μέρα όμως που έλειπαν οι φίλες της από το σχολείο, πήγε να γνωρίσει αυτό το κοριτσάκι. Το κοριτσάκι λεγόταν Έλις και μόλις η Κλαούντια της μίλησε, πήρε θάρρος και ένιωσε μια ευχαρίστηση, έναν ενθουσιασμό και γενικώς ένιωσε την Κλαούντια μια κοντινή φίλη της. Στο μεταξύ, η Κλαούντια, ένιωσε κι αυτή μία αποδοχή και οικειότητα με την Έλις.

Έτσι, μέσα σε μία μέρα έγιναν φίλες κι αποφάσισε η Κλαούντια να αφήσει την παλιά, ψεύτικη παρέα της και να συνεχίσει με την Έλις, με την οποία είχε κοινά ενδιαφέροντα. Την επόμενη μέρα, οι ψεύτικες φίλες έψαχναν την Κλαούντια, για να τις καλύψει πάλι από τα ψέματα που είπαν στους γονείς τους. Ξαφνικά, την είδαν να κάθεται με το μοναχικό κοριτσάκι που δεν έδιναν σημασία, τότε πήγαν μπροστά της και αντί να της ζητήσουν τον λόγο της εγκατάλειψής της από αυτές, την παρακάλεσαν να τις  καλύψει για μία ακόμη φορά. Η Κλαούντια όμως, κοίταξε αμέσως την Έλις, που είχε τυλιχτεί σαν γάτα δίπλα της κι αφού της έριξε μια ματιά, γύρισε και αρνήθηκε στις ψεύτικες φίλες της.

Τότε, εκείνες άρχισαν  να φωνάζουν και να τη βρίζουν μέχρι που σκόνταψαν η μία πάνω στην άλλη και έπεσαν, ενώ η Κλαούντια και η Έλις γελούσαν επειδή αυτές έγιναν ρεζίλι σε όλο το σχολείο. Από τότε έμειναν αχώριστες  και μετά από ένα χρόνο έγιναν κολλητές. Τέλος, η Κλαούντια έμαθε πως καλό είναι να μην κοιτάς την εξωτερική εμφάνιση του άλλου, αλλά την προσωπικότητά του.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 2

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κυριακή Παπαζαχαρίου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς

error: www.grafein.gr