ΓΡΑΦΕΙΝ

Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μία κρυφή πόλη της Γαλλίας, υπήρχε ένα χωριό – Καλό Χωριό. Εκεί ζούσαν κάποιοι κάτοικοι που είχαν οικονομικό πρόβλημα. Δεν μπορούσαν να αγοράσουν τρόφιμα, ρούχα και όλα τα απαραίτητα. Το συγκεκριμένο χωριό είχε λίγους κατοίκους και φτηνά πράγματα στα μαγαζιά του. Παραμονή Χριστουγέννων, όλοι έβγαιναν να ψωνίσουν υλικά για το φαγητό τους για τα Χριστούγεννα, αλλά και κάποια δώρα για τις οικογένειές τους. Δίπλα από το μαγαζί με τα παιχνίδια, υπήρχε ένα μαγαζί που πουλούσε φρεσκοκομμένα δέντρα. Όλα τα μεγάλα δέντρα τα είχανε πάρει όλοι, αλλά την Παραμονή των Χριστουγέννων είχε απομείνει μόνο ένα, ένα μικρούλι και καθαρό.

Το καημενούλι, ήθελε να μπει σ’ ένα σπιτικό, να το στολίσουν και να γιορτάσουν μαζί του. Αλλά κανένας δεν το αγόραζε. Ώσπου, μπήκε στο μαγαζί με τα δέντρα μια οικογένεια με ένα μικρό παιδάκι. Οι γονείς δεν κοίταξαν καν το μικρό δεντράκι που στεκόταν όρθιο γεμάτο περηφάνια, μέχρι που εκεί που απελπίστηκε και μαράζωσε, πήγε μπροστά του το μικρό κοριτσάκι, η κόρη της οικογένειας, που μόλις είχε μπει. Αφού το κοριτσάκι, κοίταξε το δεντράκι και το παρατήρησε, χαμογέλασε και φώναξε τους γονείς της. Οι γονείς της μόλις πήγαν, το κοριτσάκι τούς είπε να το αγοράσουν γιατί είναι μικρό όπως η ίδια και οι γονείς χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς να της χαλάσουν χατίρι τής το αγόρασαν. Το δεντράκι, ήταν πολύ ευτυχισμένο και περίμενε τη στιγμή που θα στολιστεί απ’ αυτή την εξαίσια οικογένεια.

Έφτασε το απόγευμα και η οικογένεια μαζί με το μικρό τους κοριτσάκι είχαν φέρει όλα τα στολίδια, τις γιρλάντες και φωτεινά λαμπάκια, ώστε να στολίσουν το μικρό δεντράκι τους. Το κοριτσάκι αφού έβαλε και την τελευταία χριστουγεννιάτικη μπάλα στο δέντρο, ο πατέρας της, την έπιασε στα χέρια του και την έβαλε στην κορυφή του δέντρου για να τοποθετήσει το αστέρι. Το κοριτσάκι μ’ ένα μεγάλο χαμόγελο, έβαλε το αστέρι και ξαφνικά το δέντρο, άρχισε να γίνεται φωτεινότερο και να μεγαλώνει. Η οικογένεια, είχε μείνει έκπληκτη. Το δέντρο, αυτό ήθελε, να το στολίσουν με ένα χαμόγελο. Ξημέρωσε Ημέρα των Χριστουγέννων και η οικογένεια ακόμη ήταν έκπληκτη. Έπειτα από λίγη ώρα η οικογένεια παρατήρησε ότι το δέντρο έβγαζε δώρα, για πέντε λεπτά, κι αφού η οικογένεια άνοιξε τα δώρα παρατήρησαν ότι είχαν ό,τι χρειαζόντουσαν. Γι’ αυτό δεν το πέταξαν ποτέ και κάθε χρόνο στην ημέρα των Χριστουγέννων, το ευχαριστούσαν και το ευγνωμονούσαν για όσα τους έδινε. Και έζησαν αυτοί καλά και το δέντρο τους καλύτερα!

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κυριακή Παπαζαχαρίου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς