ΓΡΑΦΕΙΝ

Ασανσέρ

Η ζωή της Χριστίνας έμοιαζε με χαλασμένο ασανσέρ. Πότε ανέβαινε, πότε έπεφτε, μα τις περισσότερες φορές κολλούσε. Και όταν κολλούσε, φοβόταν. Φοβόταν μην μείνει για πάντα εγκλωβισμένη. Στην πραγματικότητα έτρεμε τις σκέψεις της. Στους επάνω ορόφους τής κρατούσαν συντροφιά οι γλυκές και αθώες ιδέες της. Όταν κατέβαινε, έπαιρναν τη θέση τους οι σκοτεινές και καμιά φορά επιπόλαιες ανησυχίες της. Ήξερε πως είναι όλα μέσα στο πρόγραμμα. Ακόμα και το υπόγειο. Εκεί οι φρίκες της έπαιρναν διαστάσεις που δεν μπορούσε να διαχειριστεί. Το χειρότερο όλων όμως ήταν όταν κολλούσε. Η στασιμότητα της προκαλούσε άπνοια και η απομόνωση την έφερνε λίγο λίγο προς την παράνοια.

Τις φορές που παρέμενε στάσιμος ο ανελκυστήρας και ήξερε πως χρειάζεται βοήθεια ήταν σιωπηλή. Περίμενε παρ’ όλα αυτά αυτόν που θα ερχόταν να τη βγάλει από εκεί μέσα . Αυτόν που θα έπαιρνε τον ρόλο του φακού της και θα της φώτιζε τον δρόμο προς την επιφάνεια.

Το ασανσέρ δεν φτιάχτηκε ποτέ. Και αυτή κόλλησε. Κόλλησε στο υπόγειο και εκεί πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της. Δεν συνήθισε ποτέ το σκοτάδι ούτε την ψύχρα που συνάντησε εκεί κάτω. Σιγά σιγά άρχισε να το νιώθει κομμάτι της μέχρι που κατέκλυσε κάθε σημείο του μυαλού της. Δεν αποδέχτηκε ποτέ τον εαυτό της. Κανείς άλλος δεν το έκανε γι’ αυτήν.

Στην πραγματικότητα, ήταν η μόνη που μπορούσε να σώσει τον εαυτό της. Αυτή ήταν ο φακός που χρειαζόταν και μονάχα αυτή μπορούσε να φτιάξει την κατεστραμμένη της ζωή.

Το μόνο φωτεινό τοπίο που αντίκρισε ήταν το ασβεστί ταβάνι του δωματίου της. Δεν είχε ασανσέρ η πολυκατοικία της, πράγμα που κατά βάθος τής προσέφερε μια ασυνήθιστη ευφορία. Ίσως να έφταιγαν και τα φάρμακα.

Το επόμενο φωτεινό τοπίο που βρέθηκε μπροστά της ήταν ο ουρανός από το μπαλκόνι του δωματίου της στον 4ο όροφο. Ύστερα από αυτό, το φως δεν έφυγε ποτέ από μέσα της και βρήκε επιτέλους την ηρεμία που ποτέ της δεν συνάντησε κλεισμένη στο ασανσέρ της.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 4

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Σοφία Ταγκαλίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς

error: www.grafein.gr