ΓΡΑΦΕΙΝ

Χριστουγεννιάτικη ιστορία

Βράδυ Σαββάτου. Ο καιρός μουντός και μονότονος. Σχεδόν βροχερός. Κοιτάζω ξανά και ξανά στο παραθυράκι μου, μα τίποτα. Άραγε αργεί το καλοκαίρι, αναρωτιέμαι. Ξαφνικά μια βοή, μα δεν πανικοβάλλομαι. Κάθομαι αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου και συλλογίζομαι όμορφες αναμνήσεις. Στην κουζίνα η μαμά μου ετοιμάζει το μενού για την επόμενη εβδομάδα. Επτά ημέρες πριν την αλλαγή του χρόνου. Κι εγώ εκεί, αναρωτιέμαι, σκέφτομαι, ονειρεύομαι. Μα κάπου κολλάω. Ένα κεφάλι γεμάτο ιδέες, χωρίς να βγάζει πουθενά. Τι είναι αυτό που με κρατάει άραγε;

Η μητέρα μου στο βάθος να σιγοτραγουδάει, χαρούμενη που έχει αποφασίσει τα γεύματα που θα σερβίρει στους συγγενείς. Φέτος, βλέπεις, είναι η χρονιά που θα μαζευτούμε όλοι στο σπίτι μου. Τι καλύτερο; Ο μπαμπάς να πειράζει τη μαμά, η μαμά να τον σκουντάει ελαφρά-ελαφρά κάτω απ’ το τραπέζι, ο παππούς να ευχαριστιέται το νόστιμο φαγητό, πριν καλά καλά καθίσουν όλοι,  μα η γιαγιά δίπλα να φυσάει και να ξεφυσάει. Η αδερφή μου, εγώ και τα ξαδέρφια μου, να βλέπουμε όλες αυτές τις στιγμές και να κρυφογελάμε.

Από την άλλη, ο άλλος παππούς να διαφωνεί με τη γιαγιά για τα πιο χαζά πράγματα, ακόμη και για μία μπάλα στο δέντρο. Έπειτα οι θείοι μου, ο ένας  να γελάει δυνατά, η θεία να αγανακτεί. Δεν είναι υψηλών τόνων η κακομοίρα. Ταυτόχρονα η άλλη θεία μου δοκιμάζει το κρασί και απολαμβάνει την όμορφη και γιορταστική ατμόσφαιρα. Ο θείος μου, ήσυχος ήσυχος, κάθεται με τον παππού και χαζεύουν τα αθλητικά νέα, ενώ ταυτόχρονα τσιμπολογούν.

Μα εγώ, δεν μπορώ να ησυχάσω. Κάτι μου λείπει ή μήπως κάτι έχω ξεχάσει. Κάνω όλες αυτές τις σκέψεις και χαζεύω το στολισμένο δέντρο. Ξαφνικά, έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό μου. Πετάγομαι απ’ την πολυθρόνα και αρπάζω βιαστικά το τηλέφωνο στο χέρι. Δεν πίστευα στα μάτια μου. Με πιάσανε τα δάκρυα, βούρκωσα. Αυτό ήταν που μου έλειπε, σκέφτηκα. Έτρεξα αμέσως στο δωμάτιό μου και απάντησα στο μήνυμα που περίμενα εδώ και πολύ καιρό.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 9

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Έλενα Μουρατίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς