Έκτακτη επικαιρότητα - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Έκτακτη επικαιρότητα

Σήκωσα το χέρι μου να το σταματήσω κι ακούγοντας τις ρόδες να στριγκλίζουν  στο πάτημα των φρένων, σταμάτησε ακριβώς μπροστά μου. Άνοιξα την πόρτα της πίσω θέσης, είπα μία βιαστική  καλημέρα και τον προορισμό μου  και έβγαλα το κινητό μου αφηρημένη  και απόμακρη  για να μη με ενοχλήσει. Το ίδιο έκανα από φοιτήτρια  μόνο που  τότε κρατούσα ένα βιβλίο. Ήταν γύρω στα εξήντα, το ταξί  του αλλά και ο ίδιος περιποιημένος, καθαρός,  με την χωρίστρα στρωτή στα γκρίζα μαλλιά του και το αυτοκίνητο ψεκασμένο με διακριτικό άρωμα τριαντάφυλλο, νοικοκύρης.

Στο ραδιόφωνο έπαιζε  γνωστά  λαϊκά τραγούδια,  ένα σύντομο δελτίο ειδήσεων  τα διέκοψε  και οι τίτλοι της επικαιρότητας  ακούστηκαν από τον εκφωνητή. Πρώτο θέμα τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από  διάσημο ηθοποιό σε βάρος νεαρής μαθήτριας του, που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Τον είδα με την άκρη του ματιού μου να περιστρέφεται νευρικά στο κάθισμα του και να ξεφυσάει. Κατάλαβα ότι ήταν ο πρόλογος για να μου μιλήσει και το έκανε.

«Εγώ κυρία μου που με βλέπεις  έχω δύο κόρες και δε θα ήθελα σε καμία περίπτωση να τραβήξουν τα ίδια. Παιδάκι ορφανό ήρθα από το χωριό  στην Πρωτεύουσα να δουλέψω, γράμματα πολλά δεν έμαθα αλλά εδώ  μέσα τέλειωσα το σχολείο μη σου πω  και το πανεπιστήμιο. Πάνω σε τούτο το τιμόνι άκουσα και είδα πολλά και πήρα πτυχίο στην εξομολόγηση. Γυναίκες μεγάλες, μικρές,  χωρισμένες, ελεύθερες, δυστυχισμένες, χήρες και κατατρεγμένες, ελεύθερες και μοντέρνες όλες τον ίδιο άντρα  ζητάνε. Αυτόν που θα τις καταλάβει, θα τις ακούσει,  θα τις σκουπίσει τα δάκρυα, θα τους πει το καλό τον λόγο, τον άντρα τον τίμιο, τον ευγενικό, που θα τις κάνει να νιώθουν βασίλισσες του παραμυθιού και όχι σκουπίδια.
Αυτά ξέρω εγώ και όχι τα άλλα που λένε στις τηλεοράσεις  για να δικαιολογήσουν τα αίσχη τους. Άκου λέει  αρσενικά παλαιάς κοπής! Αυτοί, όπως λένε και στο χωριό μου, είναι ρε άντε να χαθείς!»

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.7 / 5. Σύνολο ψήφων: 29

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Χριστίνα Μιχαηλίδου

Η Μιχαηλίδου Χριστίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα προάστιο του Πειραιά. Οι γονείς της από Καρδίτσα και Πόντο. Ένα ετερόκλητο κράμα πολιτισμών με σημαντικές μνήμες. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με μεταπτυχιακό στο ίδιο αντικείμενο. Εργάσθηκε πολλά χρόνια ως καθηγήτρια σε δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ. Επίσης σε τμήματα Λογιστηρίου, Μάρκετινγκ και Ανθρωπίνου Δυναμικού. Από μικρό παιδί αγαπούσε το διάβασμα και τη λογοτεχνία. Η γραφή ήταν πάντα γι' αυτήν ένα θεραπευτικό ταξίδι ψυχής.
Γράφει ποιήματα, διηγήματα και το πρώτο της παραμύθι είναι προς έκδοση. Όνειρό της είναι να καταφέρει μέσα από τα κείμενα της να ταξιδέψουν και άλλοι άνθρωποι μαζί της.

error: www.grafein.gr