Η μικρή Ελένη! - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Η μικρή Ελένη!

Η Μικρή Ελένη, κάθεται και κλαίει, γιατί δεν τη παίζουνε οι φιλενάδες της.  Αντί να παίζουν μαζί της, τη κορόιδευαν  για τα γυαλιά που φόραγε  αναγκαστικά στα μάτια της και για κάμποσα άλλα πράγματα.   Της Ελένης της άρεσε  από μικρή  να χάνεται, ανάμεσα σε συναρπαστικά βιβλία και παραμύθια κι  αυτά που διάβαζε τα έκανε στιχάκια που τα σκάλιζε στο περιθώριο  του τετραδίου, μαζί με διάφορα σκίτσα και περίεργες πολύχρωμες ζωγραφιές.  Αυτό στα μάτια των άλλων παιδιών φάνταζε απόκοσμο, μια δραστηριότητα που εκείνα καθόλου δε συνήθιζαν καθώς δεν είχαν και  καλή σχέση με τα βιβλία τους και μόνο έπειτα από τις φοβέρες των γονιών τα άνοιγαν στο σπίτι τ’ απογεύματα να διαβάσουν δυο γραμμές.

Έτσι η «παράξενη» Ελένη, όπως συνήθιζαν να τη λένε, καθώς έμαθε πολλά χρόνια μετά, δεν άργησε ν’ αποτελέσει κόκκινο πανί για τα υπόλοιπα παιδιά κι όταν ένα πρωί εμφανίστηκε στη τάξη, βγάζοντας τα χοντρά γυαλιά από τη σάκα της,  στο διάλειμμα έγινε το σώσε.

Φύτουλα την αποκαλούσαν, σπρώχνοντάς την άγαρμπα, την ώρα που μαζεύονταν όλα μαζί μπροστά από το στενό παραθυράκι του κυλικείου για να πάρουν μια τυρόπιττα και στην αυλή δεν την άφηναν σε χλωρό κλαρί.  Της τραβολογούσαν τα ρούχα, τα μαλλιά, μέχρι και τα γυαλιά της πήραν μια μέρα και τα έσπασαν.

Η Ελένη γύρισε σπίτι με τα γυαλιά σπασμένα και κλαίγοντας κι εκεί η μάνα της κατάλαβε πως κάτι δε πήγαινε καλά στο σχολείο με το παιδί, αν και όλο το προηγούμενο διάστημα έβλεπε πως η Ελένη κλεινόταν όλο και περισσότερο στον εαυτό της και είχε αρχίσει να είναι συνέχεια σκεφτική και απόμακρη.

Την άλλη μέρα η Ελένη δεν εμφανίστηκε στη τάξη. Η Κυρία Ευθυμία, αφού μίλησε και με τους καθηγητές του σχολείου, οι οποίοι εμφανίστηκαν αδιάφοροι για το δράμα της Ελένης και χωρίς να δείχνουν και μεγάλη προθυμία να βάλουν στη θέση τους τους νταήδες της τάξης που κακοποιούσαν το μικρό κορίτσι, πήρε την Ελένη και της άλλαξε σχολείο χωρίς πολλά πολλά.

Όχι πως και στο νέο  σχολείο γλίτωσε τη στοχοποίηση και την ενδοσχολική βία λόγω των γυαλιών και της ιδιαίτερης προσωπικότητάς της αλλά τουλάχιστον εκεί η νεότερη και καλύτερα καταρτισμένη διευθύντρια ήλεγχε σχετικά  τις καταστάσεις ανάμεσα στα παιδιά, όταν αυτές έφταναν σε ακραίες συμπεριφορές κι έτσι η Ελένη, μπόρεσε να τελειώσει κάπως ανώδυνα το δημοτικό για να συνεχίσει στο Γυμνάσιο, αριστεύοντας σε όλες τις τάξεις, για να περάσει μ’  ευκολία μετά από μερικά χρόνια, σ’ ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας…

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.4 / 5. Σύνολο ψήφων: 9

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Ειρήνη Χιώτη

Η Ειρήνη Χιώτη γεννήθηκε το 1970 και μεγάλωσε στο Αγρίνιο Αιτ/νιας. Σπούδασε στο τμήμα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στη Διαχείριση Κρίσεων από το Γεωλογικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει τα πρώτα της παραμύθια στον έντυπο και ηλεκτρονικό εγχώριο τύπο, καθώς και στίχους και διηγήματα. Αγαπά τα ταξίδια, τη λογοτεχνία και τη δημιουργική μεταποίηση αντικειμένων στον ελεύθερο χρόνο της.