Τι είναι έρωτας, μπαμπά; - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Τι είναι έρωτας, μπαμπά;

– Μπαμπά, να σε ρωτήσω κάτι, είπε ο Γιωργάκης.

– Ναι αγόρι μου, πες μου, του αποκρίθηκε.

– Τι είναι έρωτας;

– Έρωτας, εεε… Ο έρωτας, αγόρι μου, είναι το ωραιότερο συναίσθημα που μπορεί να νιώσει ο άνθρωπος, είναι κάτι μοναδικό, κάτι ξεχωριστό. Με τον έρωτα μπορείς να περάσεις ακόμη και τις πιο μεγάλες δυσκολίες, τα πιο δύσκολα προβλήματα, τις πιο δύσκολες καταστάσεις.

– Τότε μπαμπά, γιατί η μαμά πολλές φορές κλαίει, αφού, όπως λέει, είναι ερωτευμένη ακόμα μαζί σου;

– Αχ, αγόρι μου, ο έρωτας μπορεί να γιατρεύει τα πάντα, αλλά πολλές φορές σου δημιουργεί μικρές-μικρές πληγούλες, που κάθε βράδυ τις σκέφτεσαι και στεναχωριέσαι, γιατί, όταν είσαι ερωτευμένος με τον άλλο, τον θέλεις δίπλα σου, να τον προσέχεις και να περνάς όλη σου τη ζωή μαζί του.

– Αφού η μαμά λέει ότι είναι ερωτευμένη μαζί σου. Γιατί δεν είμαστε όλοι μαζί, στο ίδιο σπίτι και μένεις μόνος σου, μακριά από μας;

– Είσαι πολύ μικρός ακόμα για να καταλάβεις. Αλλά θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω όσο πιο απλά γίνεται. Σε μια σχέση, όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται, νοιάζονται ο ένας για τον άλλον. Εγώ νοιάζομαι για τη μαμά, την αγαπάω. Την αγαπάω, γιατί μου έχει δώσει εσένα κι αυτό είναι το ωραιότερο δώρο που μου έχει κάνει. Αλλά δεν είμαι ερωτευμένος μαζί της. Κάποτε ήμουν ναι και πολύ μάλιστα, αλλά είμαστε τόσο περίεργοι οι άνθρωποι, που ποτέ δεν μας φτάνει αυτό που έχουμε. Έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε χωριστά, γιατί αυτό έπρεπε να κάνουμε.

– Μπαμπά, εγώ σας αγαπάω όμως και τους δύο…, είπε ο Γιωργάκης.

– Πρίγκιπά μου και εμείς σε αγαπάμε, όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και θα είμαστε πάντα εδώ, να σε προσέχουμε και να σε φροντίζουμε. Και ξέρεις γιατί;

– Γιατί μπαμπά;

– Γιατί είσαι, ήσουν, και θα είσαι ο λόγος που δε θα σταματήσω ν’ αγαπάω τη μαμά. Και πού ξέρεις, μπορεί να ξαναμείνουμε κάποτε στο ίδιο σπίτι!

– Αλήθεια μπαμπά; Γιούπιιι….

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.6 / 5. Σύνολο ψήφων: 19

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κώστας Ζύφι

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς