ΓΡΑΦΕΙΝ

Κόλλησε κορωνοϊό ο Άγιος Βασίλης;

Χιόνιζε έξω γιορτινά, παραμονή Χριστουγέννων. Το τελευταίο δώρο μπήκε στον τεράστιο κόκκινο σάκο του αγαπημένου παχουλού παππούλη όλων των παιδιών, όλων των φρόνιμων παιδιών για την ακρίβεια. Όλα δούλευαν ρολόι στο εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Το έλκηθρο είχε καθαριστεί και γυαλιστεί, οι τάρανδοι ήταν όλοι ξεκούραστοι και χορτάτοι για το μεγάλο ταξίδι που τους περίμενε και ο Άγιος Βασίλης… ο Άγιος Βασίλης… Μα πού είναι ο Άγιος Βασίλης; Ένα τρανταχτό «ΑΨΟΥ» ακούστηκε από την κρεβατοκάμαρά του. Το ξωτικό που ήταν υπεύθυνο για τον συντονισμό της βραδιάς, ο Πέπερ, έτρεξε προς το δωμάτιό του.

«Άγιε Βασίλη όλα εντάξει;» ρώτησε ανήσυχο το ξωτικό, αφού χτύπησε την τεράστια πόρτα της κρεβατοκάμαρας. Ο Άγιος Βασίλης κάθε χρόνο την παραμονή κανόνιζε και τις τελευταίες λεπτομέρειες μαζί με τον Πέπερ, κάτι που αυτή την φορά δεν έκανε. «Φώναξε την γυναίκα μου, Πέπερ» αποκρίθηκε ο Άγιος Βασίλης με όχι και τόσο τρανταχτή φωνή όσο συνήθως. Ο Πέπερ προβληματισμένος έτρεξε να φωνάξει την Αγιο-Βασίλαινα σκεπτόμενος μήπως έχει συμβεί κάτι σοβαρό, η αυριανή μέρα ήταν σημαντική και δεν έπρεπε να καταστραφεί.

– Ο σύζυγος σας σας ζήτησε, είπε λαχανιασμένος ο Πέπερ πριν καν προλάβει να μπει στην κουζίνα όπου η Αγιο-Βασίλαινα έφτιαχνε τα φημισμένα πεντανόστιμα σοκολατένια κουλουράκια της για να δώσει στον Άγιο Βασίλη πριν το ταξίδι του.
– Μα τι συνέβη και είσαι τόσο ταραγμένος Πέπερ, νόμιζα ότι ήταν όλα έτοιμα, του απάντησε βγάζοντας τη λευκή μεταξωτή ποδιά της.
– Δεν άκουσα τον Άγιο Βασίλη και πολύ καλά, δεν μιλούσε ζωηρά ως συνήθως και δεν πρόσθεσε το χαρακτηριστικό του «Χο Χο» στο τέλος της πρότασης.
– Τι έκανε λέει; Μα αυτό πρέπει να είναι σοβαρό, θα πάω να δω τι έπαθε, καλό θα ήταν να έρθεις κι εσύ μαζί μου.
– Μάλιστα, κυρία.

Και οι δύο κατευθύνθηκαν τρέχοντας στην κρεβατοκάμαρα του Άγιου Βασίλη. Τα υπόλοιπα ξωτικά είδαν τον Πέπερ και την Αγιο-Βασίλαινα να τρέχουν ανήσυχοι και κατάλαβαν ότι κάτι πηγαίνει λάθος, το οποίο δημιούργησε πανικό μέσα στο εργαστήρι. Πολλές εκδοχές για το τι μπορεί να είχε συμβεί κυκλοφορούσαν μεταξύ των ξωτικών. Η ανησυχητική απορία που ακουγόταν περισσότερο ήταν: «Λες να κόλλησε κορωνοϊό;»

Τριανταεννέα πυρετό είχε, δεν έλεγε να πέσει. Τι κομπρέσες, τι αντιπυρετικά, τίποτα δεν τον έπιανε. Ο φόβος να μην είχε όντως κολλήσει τον ιό που φοβάται και τρέμει όλος ο κόσμος όλο και αυξανόταν. Ποιος θα παρέδιδε τώρα τα δώρα; Και εκτός αυτού, όλα τους θα πρέπει να απολυμανθούν. Κι αν κόλλησαν και τα ξωτικά; Ο Πέπερ σκεφτόταν όλα τα πιθανά σενάρια και το τι έπρεπε να κάνει για να σώσει τα Χριστούγεννα αλλά και να κρατήσει τα παιδιά ασφαλή. Έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, ήταν ο μόνος που μπορούσε να το διαχειριστεί. Έτρεξε στο εργαστήρι, όπου ακόμα επικρατούσε πανικός. Τα ξωτικά κρεμόντουσαν από τα χείλια του Πέπερ και όλοι φαινόντουσαν τρομοκρατημένοι.

– Αγαπητοί συνάδελφοι ξωτικά, όπως μάλλον έχετε καταλάβει έχουμε κάποιες άσχημες εξελίξεις. Ο Άγιος Βασίλης δεν θα καταφέρει αύριο να παραδώσει τα δώρα καθώς βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, ανακοίνωσε ο Πέπερ στα υπόλοιπα ξωτικά.
– Μα τι συνέβη; Φώναξε ένα ξωτικό.
– Η υγεία του είναι σε κρίσιμο στάδιο και υποψιαζόμαστε πως μπορεί να έχει κολλήσει κορωνοϊό.

Φωνές και πανικός επικράτησαν για τα επόμενα δύο λεπτά μέσα στο εργαστήρι ώσπου μια φωνή ακούστηκε μέσα από το πλήθος.

– Ας κάνουμε τεστ, πρότεινε κάποιος.
– Δεν είμαστε σε θέση να κάνουμε τεστ γιατί δεν θα έχουμε τα αποτελέσματα πριν την ώρα που πρέπει να γίνει η παράδοση. Πρέπει να συνεργαστούμε και να βρούμε ένα σχέδιο για να καταφέρουμε να σώσουμε τα Χριστούγεννα αλλά και να μην διακινδυνεύσουμε τις ζωές των παιδιών.

 Ντριιιν, Ντριιιν!!!

Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα διέκοψε την έκτακτη σύσκεψη των ξωτικών. Η Ράνια, η γραμματέας του Άγιου Βασίλη σήκωσε το τεράστιο ακουστικό που ήταν κρεμασμένο στον τοίχο δίπλα από την πόρτα του γραφείου της.

– Μιλάτε με το εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Πώς μπορώ να σας εξυπηρετήσω;
– Καλησπέρα, σας καλώ εκ μέρους της κυβέρνησης για να σας ανακοινώσω τις καινούριες οδηγίες σχετικά με την παράδοση των δώρων, είπε μια γυναικεία ενοχλητική φωνή
– Μα μας δόθηκαν ήδη οδηγίες τον προηγούμενο μήνα, αποκρίθηκε η Ράνια θεωρώντας πως έγινε κάποιο λάθος.
-Εκείνες οι οδηγίες ακυρώνονται, θα πρέπει να ακολουθήσετε αυτές που θα σας δώσω τώρα. Θα σας τις στείλω με fax, ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
– Συγγνώμη αλλά τελευταία στιγμή…

Τουτ τουτ τουτ…

Πριν προλάβει να ολοκληρώσει έκλεισε η γραμμή.

– Τι συνέβη Ράνια, ρώτησε ο Πέπερ με περιέργεια.
– Με κάλεσαν από την κυβέρνηση και μου ανέφεραν ότι θα μου στείλουν με fax καινούριες οδηγίες για την παράδοση. Θα σου δώσω το έγγραφο με τις οδηγίες μόλις μου σταλθεί.

Καινούριες οδηγίες, άλλο και τούτο, σκέφτηκε ο Πέπερ βλέποντας τα πράγματα να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Το χαρτί έφτασε μετά από λίγο στα χέρια του. Μόλις το διάβασε το πρόσωπο του χλόμιασε. Πάνε τα Χριστούγεννα, πάνε τα δώρα, πάνε και τα χαρούμενα παιδιά.

«Σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ενός ή παραπάνω ατόμων που εργάζονται ή συναναστρέφονται με τον Άγιο Βασίλη η παράδοση των δώρων ακυρώνεται..»

Τώρα ήρθαν όλα στο τέλος τους. Όχι μόνο υπάρχει άτομο με συμπτώματα αλλά είναι και ο ίδιος ο Άγιος Βασίλης. Δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει πλέον, μόνο να το ανακοινώσει στα υπόλοιπα ξωτικά. Ή εκτός κι αν… Ναι ίσως να πετύχαινε.

Ο Πέπερ έτρεξε στην Αγιο-Βασίλαινα να της μεταφέρει την ιδέα του. Κατευθείαν το πρόσωπο της φωτίστηκε, το μόνο που εκκρεμούσε ήταν η έγκριση της κυβέρνησης. Η  Αγιο-Βασίλαινα κάλεσε η ίδια στο γραφείο της κυβέρνησης να τους ανακοινώσει τι είχαν σχεδιάσει. Μετά από πολλές διαπραγματεύσεις κατάφεραν να συμφωνήσουν και να βάλουν το σχέδιο τους σε δράση.

Santex Clauser, ο νέος τρόπος παράδοσης. Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί δικιά τους εταιρία μεταφορών όπου θα εργαζόντουσαν τα ξωτικά και θα παρέδιδαν σε όλα τα παιδιά τα δώρα που είχαν ζητήσει, αφού πρώτα είχαν απολυμανθεί. Όπως κάθε εταιρία μεταφορών με τον ίδιο τρόπο θα λειτουργούσε και αυτή, αλλά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά έχοντας στην διάθεσή της χιλιάδες ξωτικά και ταράνδους.

Όλα πήγαν ρολόι, κανένα παιδί δεν έμεινε παραπονεμένο και τα Χριστούγεννα, αν και την τελευταία στιγμή, τελικά σώθηκαν. Ο Άγιος Βασίλης κατάφερε να ξεπεράσει την τελικά απλή γρίπη που είχε κολλήσει και ο Πέπερ πήρε επιτέλους την προαγωγή που τόσο ζητούσε.

Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα λοιπόν, για όλα υπάρχουν λύσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες πανδημίες…

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 9

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Ζωή Δημοπούλου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς