ΓΡΑΦΕΙΝ

Μαθήματα πτήσης

Κάποτε δύο άγγελοι, ένας μαύρος και ένας άσπρος, έγιναν φίλοι και μάλιστα κολλητοί. Ο ένας ήταν το στήριγμα του άλλου.

Οι δύο άγγελοι είχαν τεράστια και δυνατά φτερά, μόνο που ο μαύρος δεν μπορούσε να πετάξει. Ζήλευε αρκετά τον άσπρο. Βέβαια δεν του το είπε ποτέ, γιατί δεν ήθελε να στεναχωρηθεί ο φίλος του.

Μέχρι που μια μέρα ο άσπρος τού είπε πως θα κάνουν μαθήματα για να καταφέρει κι αυτός να πετάξει. Ο μαύρος απόρησε αλλά δεν είπε τίποτα, απλά τον ακολούθησε στον γκρεμό.

Οι μέρες περνάν αλλά η πτήση δεν έρχεται και έτσι μαύρος απλά μαθαίνει συνέχεια την πτώση.

-Αυτό ήταν, τα παρατάω. Νομίζω πρέπει να κόψω τα φτερά μου, αφού είναι άχρηστα.

-Μην λες βλακείες και μην τολμήσεις να κάνεις κάτι τέτοιο.

-Γιατί όχι, γιατί δεν θες να τα κόψω; Δεν είναι η πρώτη φορά που σου το λέω αλλά εσύ ποτέ δεν με αφήνεις να το κάνω.

-Σε λίγες μέρες θα φύγω. Θα αναλάβω να είμαι ο φύλακας άγγελος ενός άλλου παιδιού. Όπου εκεί θα πρέπει να πετάω συνέχεια. Μόνο που αν μάθεις να πετάς, θα έρθεις κι εσύ μαζί μου, θα είμαστε πάντα μαζί. Γι’ αυτό θέλω να σου μάθω να πετάς, για να έρθεις.

-Γιατί με θες μαζί, αφού έτσι κι αλλιώς είμαι άχρηστος και βάρος, απλά συνέχισε την ζωή σου, δεν με πειράζει εμένα.

-Μπορείς να καταλάβεις ότι είσαι σημαντικός για εμένα, ότι χωρίς εσένα εγώ θα ήμουν ένα τίποτα ή μάλλον θα ήμουν ένας άγγελος χωρίς ουσία. Αν νομίζεις λοιπόν ότι είσαι άχρηστος επειδή δεν μπορείς να πετάξεις, σου θυμίζω πως χωρίς τα φτερά σου κατάφερες και με έκανες να μάθω πώς πρέπει να συμπεριφέρομαι, πώς πρέπει να προσέχω ένα παιδί, εγώ πριν από εσένα δεν ήξερα τίποτα.

Η συζήτηση διακόπηκε απότομα, αφού ο μαύρος έπεσε πίσω στο γκρεμό όπου με μια απότομη κίνηση άνοιξε τα φτερά του και καθώς πετούσε προς το μέρος του άσπρου είπε:

-Ξέρεις κάτι; Μπορεί να νομίζεις πως δεν μου έμαθες τίποτα αλλά μου έδωσες να καταλάβω πως πίσω από κάθε καταιγίδα πάντα έρχεται ένα ουράνιο τόξο.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.4 / 5. Σύνολο ψήφων: 7

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς