ΓΡΑΦΕΙΝ

Πέντε λεπτά…

Η Αλίνα ανυπομονούσε πώς και πώς. Είχανε μείνει μονάχα πέντε λεπτά για τη λήξη της σχολικής χρόνιας. Και μετά καλοκαιράκι… Τα είχε κανονίσει όλα. Διακοπές στην γιαγιά, μετά Χαλκιδική με την κολλητή και τέλος διακοπές με το αγόρι της. Την προηγούμενη μέρα, που το είχε ανακοινώσει στον πατέρα της, είχανε μαλώσει άσχημα. Αυτός θεωρούσε πως ήταν ακόμα μικρή για διακοπές μόνη της.

Χτυπάει το κουδούνι και κατεβαίνει κάτω, βλέπει πως την περιμένει ο πατέρας της στην αυλή. Μπαίνει στο αμάξι με κατεβασμένα τα μούτρα και δεν του λέει ούτε καλημέρα. Προχωρώντας και φτάνοντας στο σπίτι άρχισαν να ξαναμαλώνουν. Εκείνη την ώρα του λέει μες τα νεύρα: <<Ωραίος πατέρας είσαι. Αλλά μην αγχώνεσαι, σε λίγο καιρό γίνομαι 18 και μετά ούτε γεια>>. Πόσο θα το μετανιώνει αυτό… με το που ξεφουρνίζει αυτά, ξαφνικά πετάγεται ένα φορτηγό και τους χτυπάει… πέντε λεπτά. Πέντε λεπτά η απόσταση από το σπίτι μέχρι το σχολείο.

Η Αλίνα ξύπνησε στο νοσοκομείο. Της ανακοίνωσαν ότι ο πατέρας της δεν μπόρεσε να τα καταφέρει. Η μητέρα της δεν εμφανίστηκε ούτε τώρα, αφού είχαν να επικοινωνήσουν αρκετά χρόνια. Πλέον ήταν μόνη της. Όμως έπρεπε να ξανασταθεί στα πόδια της για τον πατέρα της. Μέσα σε πέντε λεπτά άλλαξε όλη της η ζωή. Τα είχε όλα και δεν τα εκτιμούσε. Μέσα σε πέντε λεπτά καταστράφηκαν τα πάντα. Έχασα την οικογένεια της, έχασε τα πάντα. Μέσα σε πέντε λεπτά…

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4 / 5. Σύνολο ψήφων: 3

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Μαργαρίτα Μουρατίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς