ΓΡΑΦΕΙΝ

Ομορφιά και ασχήμια

Ο Φάνης δούλευε μέχρι τις οκτώ στο ιδιωτικό του ιατρείο. Μετά πήγαινε για ένα ποτό στο κοντινό μπαράκι. Εκεί γνώρισε τον Τόνυ, διευθυντή της μεγαλύτερης κλινικής στην πόλη.

Ήθελε να σκεφθεί. Πήρε το δρόμο για την αγαπημένη του παραλία και κάθισε σε μια από τις μεγάλες πλατιές πέτρες. Κοιτούσε τη θάλασσα, έψαχνε μια απάντηση, ένα σημάδι για τους προβληματισμούς του.

Ο ήχος από τα κύματα τον συντρόφευε.

Οι πελάτες του τον ακολούθησαν. Τώρα δούλευε μέχρι τις δέκα. Δεν είχε χρόνο για μια στιγμή χαλάρωσης. Ίσα που προλάβαινε για ένα πέρασμα από το μπαράκι, για ένα ποτό στα γρήγορα. Ο Τόνυ ήταν πάντα εκεί, χαλαρός και ευδιάθετος.

Ήθελε να σκεφθεί. Πήρε τον δρόμο για την αγαπημένη του παραλία και κάθισε στις μεγάλες πλατιές πέτρες.

Ο ήχος των κυμάτων τον συντρόφευε.

Ο Φάνης δούλευε στο μικρό ιδιωτικό ιατρείο μέχρι τις επτά. Νωχελικά περίμενε να περάσει η ώρα, να πάει στο κοντινό μπαράκι. Εκεί συναντούσε τον Τόνυ. Ήταν ευδιάθετος, μα απόμακρος μαζί του.

Έτρεξε στην κοντινή παραλία. Κάθισε στις μεγάλες πλατιές πλάκες. Κοιτούσε με αγωνία τη θάλασσα. Περίμενε μια απάντηση.  Παρακολουθούσε το κύμα που έσκαγε  στα πόδια του. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα, πέντε, έχασε το λογαριασμό.

Στο βάθος της θάλασσας διέκρινε μια γυναίκα με λυτά μαλλιά να περπατάει επάνω στη θάλασσα και να πλησιάζει την ακτή.

Φαινόταν πανέμορφη, όσο την έβλεπε από μακριά.

Μα όσο πλησίαζε, πρόσεξε ότι η μισή πλευρά της ήταν πανέμορφη, νεανική και η άλλη είχε την όψη γριάς. Τρόμαξε. Ήθελε να κοιτάει μόνο την όμορφη. Ένιωθε τόση αποστροφή, δεν άντεχε να βλέπει την άλλη.

Η γυναίκα πλησίαζε, πλησίαζε, έφθασε στην ακτή και τον κοίταξε στα μάτια.

Έστρεψε το πρόσωπό του και έμεινε μαγεμένος από την τόση ομορφιά του μισού της προσώπου. Μα δε μπόρεσε να σταματήσει τη ματιά του εκεί, όσο και αν το ήθελε. Αυτή γύρισε το πρόσωπό της και η ασχήμια της τον πάγωσε.

Άρχισε να χορεύει μπροστά του, να μπερδεύεται η ασχήμια με την ομορφιά, δεν μπορούσε πια να ξεχωρίσει ποιαν έχει μπροστά του.

Ξαφνικά σταμάτησε να χορεύει και κάθισε δίπλα του. Κοιτούσαν και οι δύο τη θάλασσα.

Ένα κύμα, δεύτερο, τρίτο.

Άπλωσε το χέρι του και της χάιδεψε τα λυτά μαλλιά. Το σώμα της έγειρε στον ώμο του και χώθηκε στην αγκαλιά του.

Ο Φάνης δούλευε μέχρι τις εννέα στο ιδιωτικό του ιατρείο. Περνούσε από το αγαπημένο του μπαράκι για ένα ποτό χαλάρωσης. Εκεί συναντούσε και τον Τόνυ.

Συμφώνησαν να πιούν μαζί ένα ποτό.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.6 / 5. Σύνολο ψήφων: 13

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Βέτα Χρυσοπούλου

Η Ελισσάβετ Χρυσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμαριά. Aπό μικρή της άρεσε να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Θάλασσα" (Εκδόσεις Μολύβι). Ακολουθεί και η δεύτερη ποιητική συλλογή "Συναισθήματα". Γράφει μικροδιηγηματα και παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής.