ΓΡΑΦΕΙΝ

Μέσα στο βαν

Σ’ ένα μωβ πράσινο βαν θα ζήσω τα όνειρά μου. Εκεί θα κάνω τα καλύτερα ξενύχτια μου, μ’ αυτό θα πάω τα μακρινότερα ταξίδια μου. Μ’ αυτό θα δραπετεύω, όταν με εγκλωβίζει η πραγματικότητα και πριν πνιγώ, θα βγαίνω στην επιφάνεια αλώβητη. Θα γίνει το διαστημόπλοιό μου και θα ταξιδεύω σε μέρη απάτητα. θα φαντάζομαι αυτά που ο κόσμος φοβάται, όσα ο νους του δεν φτάνει. Θα αλλάζω γαλαξία κάθε φορά που κάτι μέσα μου θα αλλάζει. Θα χάνω την αίσθηση του χρόνου σαν να μην ζω εδώ πέρα. Μ’ αυτό θα φτάσω τις πιο βαθιές μου επιθυμίες. Θα κάνω βουτιά στα άδυτα της ψυχής μου και θα ανακαλύψω τον εαυτό μου. Κάθε προορισμός μια νέα οπτική, μια καινούργια ανακάλυψη. Μέσα στο βαν θα απαλλάξω τον εαυτό μου απ’ όλα όσα κρατάνε πίσω εμάς, τους ανθρώπους. Κάθε κραυγή απόδειξη ότι ζω. Κάθε απόδραση, επιβεβαίωση της ατιθάσευτης οντότητάς μου.

Θα πετάω μέσα στο βαν μου, θα βγαίνω από το σώμα μου, θα αλλάζω μορφή. Άλλοτε θα γίνομαι οι σταγόνες της βροχής για να πλημμυρίζω τον κόσμο, να τον αναγκάσω να κολυμπήσει στην άβυσσο που εξακολουθεί να ζει. Φωτιά, άλλοτε, για να καίω και άλλοτε για να καίγομαι, για να βρίσκω ξανά το νόημα της αίσθησης που χάνουμε.

Ένα καινούργιο αύριο θα ξεκινάει μόλις δύει ο ήλιος, σαν καινούργιο επεισόδιο θα βλέπω την ημέρα να κυλά, τη ζωή μου να εξελίσσεται. Θα πετάω κάθε λεπτό αυτής της γρήγορης ζωής και θα έχω πάει παντού, μέχρι το τέλος της προθεσμίας σ’ αυτόν τον κόσμο. Κάθε συνεπιβάτης συνένοχος στον φόνο της ρουτίνας. Κάθε όνειρο άπιαστο, η επόμενη στάση.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.9 / 5. Σύνολο ψήφων: 23

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Σοφία Ταγκαλίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς