Ο γιος του Κυβερνήτη - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Ο γιος του Κυβερνήτη

Και έτσι κατέληξα ως κυβερνήτης μιας μικρής χώρας. Αλλά πώς έγιναν έτσι τα πράγματα; Πώς κατέληξα εδώ; Από μικρό παιδί δεν είχα τίποτα, μέναμε από εδώ κι από εκεί με την μητέρα μου στους δρόμους μια πρωτεύουσας με ελάχιστα τρόφιμα και νερό που μας χάρισαν μερικοί ευγενικοί άνθρωποι. Ζούσαμε από τα απομεινάρια άλλων.

Κάπως έτσι ξεκινάει η δική μου ιστορία μέσα από τα σοκάκια μια μεγάλης πόλης με τη μητέρα μου που έφυγε από τη ζωή λέγω κακουχιών μετά από έξι μήνες. Έμεινα ολομόναχος προσπαθώντας να επιβιώσω σε σκληροπυρηνικές καταστάσεις δίχως να έχω την παραμικρή ιδέα τι να πρωτοκάνω. Μετά από πέντε χρονιά σε ηλικία δεκαοκτώ ετών κατάφερα να βρω δουλειά, να νοικιάσω σπίτι μετά από μια σειρά αγγαρειών. Δεν επιθυμούσα τίποτα παραπάνω, όλα όσα ζητούσα τα βρήκα. Με βοηθούσε η μητέρα μου έστω και από μακριά, μου έδινε κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίσω τις πιο δύσκολες καταστάσεις που έχω βιώσει.

Καθώς περνούσε ο καιρός ήρθαν και μέρες χαράς, έκανα φίλους, περνούσα καλά μαζί τους. Κάποια στιγμή, από το πουθενά ο πατέρας μου έστειλε ένα γράμμα πολύ ιδιαίτερο στην όψη για να μου πει ότι πρέπει να τον συναντήσω. Έτσι, επιβιβάστηκα στο ιδιωτικό τζετ που είχε στείλε ο πατέρας μου και μέσα σε δώδεκα ώρες έφτασα στις όχθες της Ιορδανίας. Κατευθυνόμενος προς την πολυτελή βίλα που έμοιαζε σαν παλάτι αντίκρισα τα τόσα ξεχωριστά και πανέμορφα τοπία της χώρας καθώς και τους ιδιωτικούς φύλακες. Φτάνοντας στη κύρια κρεβατοκάμαρα βλέπω τον ξαπλωμένο και βαριά άρρωστο πατέρα μου. Ποτέ δεν τον συγχώρησα για ό,τι διέπραξε, να παραμελήσει δηλαδή και να διώξει μακριά του έγκυο γυναίκα που κυοφορούσε τον διάδοχό του ήταν εξωφρενικό. Καθώς συνειδητοποίησε το λάθος που είχα κάνει μου είπε: «Αγόρι μου, συγγνώμη για όσα έκανα σε εσένα και στη μητέρα σου και στα λέω για να μην κάνεις και εσύ τα ίδια λάθη που έκανα εγώ κάποτε. Να αγαπήσεις τη γυναίκα που θα παντρευτείς και να την κάνεις ευτυχισμένη και να θυμάσαι  ότι έχεις κι ένα λαό να διοικήσεις». Αυτά μου είπε και έφυγε από τη ζωή.

Έτσι, εγώ κατέληξα στη θέση του πατέρα μου καταλαβαίνοντας τα σφάλματά του και με την δύναμη που μου δίνει η μητέρα μου από ψηλά. Θα προσπαθήσω να διοικήσω σωστά αυτήν την χώρα. Κάπως έτσι τελειώνει η δικιά μου ιστορία. Μέσα από τα σοκάκια μια μεγάλης πόλης έγινα κυβερνήτης μιας μικρής χώρας.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.4 / 5. Σύνολο ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κωνσταντίνος Τσιναφορνιώτης

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς