ΓΡΑΦΕΙΝ

Ο Τομ

Ο Τομ πήγαινε κάθε εβδομάδα στο σπίτι της γιαγιάς του. Όμως κάτι ήταν πολύ διαφορετικό αυτή τη φορά.

Η γιαγιά του ήταν ντυμένη με κόκκινα γυαλιστερά ρούχα, φορούσε μια κορώνα στα λευκά της μαλλιά και τον υποδέχτηκε με μια θεόρατη τούρτα με φράουλες, σαντιγί και σοκολάτα.

Το μικρό ξύλινο αλογάκι του είχε μεταμορφωθεί σ’ ένα μεγάλο όμορφο άσπρο άλογο. Τα πέντε αυτοκινητάκια του έτρεχαν άτακτα μέσα στο σαλόνι ανάμεσα στα πόδια του αλόγου που χλιμίντριζε χαρούμενο.

Μόνο ο Τζίτζυ ο μικρός μάγος που του είχε δωρίσει η γιαγιά στα γενέθλιά του έμοιαζε να είναι ο ίδιος. Καθόταν όπως πάντα δίπλα στον καναπέ και απολάμβανε το όλο θέαμα.

Έλα Τομ, άκουσε τη φωνή της γιαγιάς του. Έλα κάθισε να σε κεράσουμε. Κοίταξε τι όμορφη τούρτα που μας έφτιαξε ο Τζίτζυ μας!

Αυτός με έντυσε με το όμορφο αυτό φόρεμα και έδωσε ζωή σε όλα αυτά τα παιχνίδια σου. Και ξέρεις γιατί Τομ; Γιατί σήμερα είναι τα γενέθλιά μου και ήθελε να τα γιορτάσω διαφορετικά από κάθε άλλη φορά.

Κοίταξε με Τομ, δεν είμαι αλήθεια πολύ όμορφη; Έλα, μπες μέσα, κάθισε στον καναπέ και θα σου φέρω το μεγαλύτερο κομμάτι τούρτας που έφαγες ποτέ.

Το άσπρο αλογάκι χλιμίντρισε χαρούμενο και έδωσε ένα φιλί στον Τομ. Όλα τα παιχνίδια ήταν ενθουσιασμένα.

Κάθε χρόνο εάν γινόταν αυτό, έστω μόνο την ημέρα των γενεθλίων της γιαγιάς σου Τομ, θα είμασταν τόσο ευτυχισμένα! Μόνο μια μέρα Τομ, μόνο μια μέρα, φώναζαν παρακλητικά.

Ο Τομ πήρε το μεγάλο κομμάτι της τούρτας που το πρόσφερε η γιαγιά του χαρούμενος. Έδωσε και στον Τζίτζυ λίγη από την τούρτα. Ανέβηκε μετά στο λευκό αλογάκι, ανέβασε και τη γιαγιά και κάνανε μια μικρή βόλτα μέσα στο σαλόνι.

Να σε λίγο, ίσα που πρόλαβαν να κατέβουν, το αλογάκι έγινε πάλι ένα ξύλινο παιχνίδι, η γιαγιά ήταν με τα συνηθισμένα της ρούχα και όλα τα παιχνίδια έμειναν άψυχα όπως πριν.

Όλο αυτό που ζήσαμε Τομ, είπε η γιαγιά, το οφείλουμε στον μικρό μας μάγο το Τζίτζυ. Μου υποσχέθηκε ότι μια φορά το χρόνο και μόνο στην ημέρα των γενεθλίων μου μπορεί να κάνει κάτι μαγικό.

Θα περιμένουμε τα επόμενα γενέθλιά μου Τομ, μου είπε η γιαγιά και μου έδωσε ακόμη ένα κομμάτι από την υπέροχη τούρτα.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.6 / 5. Σύνολο ψήφων: 34

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Βέτα Χρυσοπούλου

Η Ελισσάβετ Χρυσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμαριά. Aπό μικρή της άρεσε να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Θάλασσα" (Εκδόσεις Μολύβι). Ακολουθεί και η δεύτερη ποιητική συλλογή "Συναισθήματα". Γράφει μικροδιηγηματα και παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής.