Σελιδοδείκτης - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Σελιδοδείκτης

Πολλές φορές δε χρειάζεται να μιλάς, τα λένε όλα τα βλέμματα. Όπως εχθές που έπεσε πάνω του στην πόρτα του βιβλιοπωλείου. Αυτή με τα βιβλία στα χέρια, πάνω πάνω ο χειροποίητος σελιδοδείκτης, δώρο στην αγορά τους. Δεν πρόλαβε να φτάσει στο χερούλι, ο ήχος του γκλιν γκλαν υποχώρησε κι αυτός στάθηκε παράμερα. Εκείνο το γκρίζο των ματιών του την έκανε να μικρύνει μια ιδέα τo βλέμμα της και να σφίξει λίγο παραπάνω τα βιβλία. Αυτός κάτι πήγε να πει, μα δεν έβγαλε λέξη. Προσπάθησε να κοιτάξει τα μάτια της, τα τόσο οικεία, όμως κατέβασε τα δικά του στη στιγμή. Όταν τα ξανασήκωσε, αυτή είχε περάσει την πόρτα και τίναζε το κεφάλι σιγουρεύοντας το βήμα. Τον είδε μπροστά της, τότε που έφευγε για πάντα από το σπίτι, ν’ ακουμπά κάτω τη βαλίτσα, να την αγκαλιάζει σφιχτά στη γωνία με τα βιβλία. Η μάνα της να κοιτά κι αυτός να ψιθυρίζει: «τα λέμε, μικρή μου πριγκίπισσα».

Τα είπανε δεκαπέντε χρόνια μετά, μπροστά στην πόρτα ενός βιβλιοπωλείου με μια αγκαλιά βιβλία κι έναν χειροποίητο σελιδοδείκτη.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.8 / 5. Σύνολο ψήφων: 13

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Σεβαστή Κωνσταντινίδου

Η Σεβαστή Κωνσταντινίδου γεννήθηκε στον Σοχό Θεσσαλονίκης το 1970. Σπούδασε Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη «Δημιουργική Γραφή» στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Αυτόν τον καιρό σπουδάζει Ελληνικό Πολιτισμό στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Από το 2001 εργάζεται στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην Κοζάνη. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν δημοσιευθεί σε συλλογικές ανθολογίες αλλά και σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά. Από τις Εκδόσεις Μολύβι κυκλοφορεί το πρώτο παιδικό της βιβλίο «Μυστικοί πράκτορες σε δράση». Το τελευταίο της βιβλίο "Ήλιος στο παράθυρο", μια συλλογή διηγημάτων, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός.