ΓΡΑΦΕΙΝ

Γράμματα στον Αη Βασίλη

Το αποφάσισε. Φέτος θα έστελνε γράμμα στο Αη Βασίλη, γιατί ένιωθε ακόμη παιδί, γιατί ένιωθε να ακροβατεί ανάμεσα στην αλήθεια και στο παραμύθι. Ένα παραμύθι που θέλει κάθε χρόνο τον Αη Βασίλη να κατεβαίνει από τις στέγες των σπιτιών και να πραγματοποιεί τις επιθυμίες όλων.

Όμως πρωταγωνιστές σε όλο αυτό είναι τα παιδιά, τα παιδιά που στέλνουν τα γράμματά τους στον Αη Βασίλη και ζητούν τα  όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα. Το πνεύμα των Χριστουγέννων στις παιδικές ψυχές είναι ακόμη ζωντανό. Στις παιδικές ψυχές που η αγνότητα τις αφήνει ακόμη να ονειρεύονται.

Σ΄ αυτό βοηθά εδώ και χρόνια και ο ρόλος των Ταχυδρομείων που συλλέγει όλα τα γράμματα των μικρών και τα μεταφέρει στον προορισμό τους, στον Αη Βασίλη. Τα γράμματα των μικρών και των μεγάλων παιδιών που δεν έχουν χάσει ακόμη την αθωότητα και την πίστη στην μαγεία των Χριστουγέννων.

Αυτά σκεφτόταν όλες αυτές τις γιορτινές μέρες και ξεκίνησε να γράφει: «Αη Βασίλη μου, θέλω να μου φέρεις αγάπη, ηρεμία, γαλήνη και υγεία. Όλα αυτά να τα κλείσεις σ’ ένα ωραίο κουτί με ωραία μελωδία, για να ανοίγω την μελωδία να ακούνε οι γύρω μου. Μια κάπως μεγάλη φίλη σου που πιστεύει ακόμη σε σένα».

Ο Αη Βασίλης απάντησε: «Την βραδιά των Χριστουγέννων θα βρεις το κουτί που επιθυμείς. Το έχω βάλει στο μέρος που ζήτησες. Ψάξε και θα βρεις αυτά που ζητάς μέσα στις καρδιές και στα μάτια των ανθρώπων σου. Με την παιδική ματιά που συνεχίζεις να βλέπεις τους γύρω σου».

Τώρα το ήξερε. Με τη μεσολάβηση  του πνεύματος των Χριστουγέννων φέτος θα περνούσε τις πιο ωραίες γιορτές της ζωής της.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 7

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Όλγα Τσιφοπούλου

Η Όλγα Τσιφοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Εργάσθηκε πολλά χρόνια στον τραπεζικό τομέα. Πάντα έγραφε τις σκέψεις της στο χαρτί. Ό,τι την ενθουσίαζε και ό,τι την προβλημάτιζε. Γράφει διηγήματα και ποιήματα καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της.