ΓΡΑΦΕΙΝ

Η γειτόνισσα

Άγχος. Νεύρα. Φωνές. Τρέμουλο. Βρισίδι. Θα μπορούσα να σου μεταφέρω την σκατίλα της εποχής μας με έναν πιο θετικό και όμορφο τρόπο, κλεισμένη σε κουτί, ντυμένη με χρωματιστό περιτύλιγμα και ένα κόκκινο φιογκάκι αλλά προτιμώ να στην δώσω ωμή, ζεστή κι έτοιμη στο πιάτο σου. Εισπνοή. Κανάλια, φασαρίες, αναποφάσιστη κυβέρνηση, ιατροί που εισπράττουν φακελάκια και η γειτόνισσα που δροσίζει νυχτιάτικα τον δρόμο. Αναρωτιέσαι πού κολλάει η γειτόνισσα; Και ότι έχω κάνει γελοία αναφορά; Και το νερό που ξοδεύει ενώ σε λίγο καιρό θα το πληρώνουμε με το σταγονόμετρο, αφού γέμισαν οι δρόμοι με τρύπες φτιάχνοντας την ύδρευση; Γελοία αναφορά; Και τα παιδάκια που διψούν στις τριτοκοσμικές χώρες; Κι αυτό γελοία αναφορά; Εκπνοή.

– Τι κάνεις κυρά μου βραδιάτικα; Δίψασε ο δρόμος; Άιντε κλείσε τη βρύση και πήγαινε για ύπνο. Σε λίγο θα το χρυσοπληρώνεις το νεράκι

– Σε παρακαλώ κοίτα την δουλειά σου. Σηκώνεται σκόνη. Άσε που έχει άπνοια σήμερα. Λίγο να δροσιστούμε.

-Για κάτι τέτοιες βλακείες θα το χρυσοπληρώνουμε. Κλείσε τη ριμάδα τη βρύση.

Κι έχεις λοιπόν τη γειτόνισσα να ποτίζει τον δρόμο κι εσένα να προσπαθείς να κοιτάξεις την «δουλειά» σου. Ενώ άλλοι παλεύουν για να βρουν πόσιμο νερό, εκείνη επιλέγει να ποτίσει τον δρόμο. Το βρήκε δωρεάν και το εκμεταλλεύεται. Δεν μπορεί, σκέφτηκα. Λίγη λογική μέσα στην παράνοια δεν βλάπτει. Αύριο – μεθαύριο που θα το πληρώνει, είμαι σίγουρη πως θα σταματήσει το πότισμα του δρόμου, μουρμούρισα και χαμογέλασα με τα χάλια μας. Όσο θράσος είχε η γειτόνισσα, αν το είχε σε ενσυναίσθηση και λογική, σίγουρα θα είμασταν λίγο καλύτερα. Πάμε πάλι. Εισπνοή. Εκπνοή. Και ο καθένας την δουλειά του για να μην ξεχνιόμαστε.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 11

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Ιωάννα Τόσκα

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς