Παραλία Καραμπουρνάκι - ΓΡΑΦΕΙΝ
ΓΡΑΦΕΙΝ

Παραλία Καραμπουρνάκι

Κατεβαίνοντας την Κερασούντος έφθασα στη Σοφούλη.

Τα εμπορικά μαγαζιά της περιοχής, οι ταβέρνες, οι πιτσαρίες, τα μπαράκια, τα καφέ, όλα φόρεσαν τα γιορτινά τους και περιμένουν με λαχτάρα την  ημέρα των Χριστουγέννων!

Όμορφα στολισμένα με γιρλάντες χρωματιστές, φωτάκια που αναβοσβήνουν, δενδράκια στολισμένα προσμένουν υπομονετικά και με καμάρι τη μεγάλη γιορτή!

Τα βήματά μου με οδηγούν ως συνήθως και στην κοντινή παραλία που στολίζει με το φυσικό της κάλλος όλη την περιοχή σαν μια αυτοσχέδια περίφραξη από αμμουδιά και θάλασσα.

Και εδώ ο στολισμός κυριαρχεί και οργιάζει.

Τα σκουπίδια ολοένα και μαζεύονται, περιμένουν κι αυτά να κάνουν πάρτι τη γιορτινή αυτή μέρα.

Ανάμεσα τους μεγάλοι αρουραίοι άρχισαν από τώρα τις πρόβες χορεύοντας και κάνοντας φιγούρες ανάμεσα στα κάθε λογής σκουπίδια. Δεν λείπουν και οι καρακάξες, έτσι πρέπει να λέγονται , μαύρες μεγάλες με μυτερά μακριά ράμφη.

Μάλλον αυτές θα διοργανώσουν το πάρτι σκέφτηκα, δεν τις έχω ξαναδεί στην περιοχή τόσο καιρό, και τόσες πολλές…

Η θάλασσα με κοίταξε για λίγο με τα θεόρατα γαλάζια μάτια της και αμέσως τα έστρεψε αλλού γυρίζοντάς μου την πλάτη!

Πρόσεξα τα νερά της ήταν θολά, σαν να ήταν γεμάτα δάκρυα, και τα λευκά πουλιά της οι γλάροι βρήκαν καταφύγιο σε μια μεγάλη λακκούβα με λασπόνερα, καθόντουσαν όλοι μαζεμένοι εκεί και  κοιτούσαν σιωπηλά, μια εμένα, μια τις καρακάξες που έπαιζαν χαρούμενες με τα ποντίκια στον αγαπημένο τους σκουπιδότοπο… περιμένοντας και αυτά τη μεγάλη γιορτή.

Απομακρύνθηκα με βήμα αργό, αισθανόμουν σαν κάποιος να με ακολουθούσε…

Δεν γύρισα να κοιτάξω. Ήμουν σίγουρη. Ήταν τα βλέμματα των γλάρων και της θάλασσας…

Και φαντάστηκα την παραλία καθαρή, τους γλάρους να τσαλαβουτούν μέσα στη θάλασσα και αυτή να τους αγκαλιάζει χαρούμενη και ένα έλατο φωτισμένο να στολίζει την αμμουδιά!

Και τα μάτια μου γέμισαν δάκρυα!

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.8 / 5. Σύνολο ψήφων: 16

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Βέτα Χρυσοπούλου

Η Ελισσάβετ Χρυσοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Καλαμαριά. Aπό μικρή της άρεσε να ξεδιπλώνει τις σκέψεις της στο χαρτί. Έχει εκδώσει την ποιητική συλλογή "Θάλασσα" (Εκδόσεις Μολύβι). Ακολουθεί και η δεύτερη ποιητική συλλογή "Συναισθήματα". Γράφει μικροδιηγηματα και παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής.