ΓΡΑΦΕΙΝ

Βασιλιά δεν θα κοιμηθείς απόψε

Βασιλιά, άνοιξε τα μάτια σου και άκου. Ναι, εγώ είμαι πάλι. Ναι, ήρθα μπας και αυτή τη φορά με ακούσεις. Όχι, δεν πρόκειται να σ’ αφήσω να κοιμηθείς, απλά θα γυρνάς στο κρεβάτι σου. Ναι, οι σκέψεις σου είμαι. Ναι, θα σε βομβαρδίσω με ερωτήσεις.

Τι είναι λοιπόν αυτό βασιλιά που σε κάνει να τρώγεσαι με τα ρούχα σου;  Τι ανάμνηση και τι απόφαση είναι τόσο σκληρή που δεν μπορείς να ζήσεις το παρόν σου; Που σε έχει κλειδώσει στο παρελθόν και σε φοβίζει για το μέλλον;

Βασιλιά, πρέπει να αφήσεις το παρελθόν πίσω. Μια απόφαση ήταν, ό,τι έχει γίνει δεν μπορεί να αλλάξει. Η απόφαση που πήρες δεν ήταν λάθος, γιατί δεν γνωρίζεις τι θα γίνει στο τέλος, δεν μπορείς να γνωρίζεις το μέλλον. Αυτό ήθελες και έκανες. Πρέπει να σταματήσεις να φοβάσαι τα λάθη σου, μόνο έτσι θα πας μπροστά. Μόνο έτσι δεν θα έρχομαι εγώ τα βράδια σου.

Το μέλλον θα έρθει μόνο του, ξέρει αυτό τι κάνει και γιατί. Αν το υπεραναλύεις, θα σε φάει το σκοτάδι, όπως γίνεται τώρα. Άσε το μέλλον μόνο του γιατί το παρόν σε περιμένει και αντί να το ζεις απλά το καταστρέφεις.

Σήκωσε επιτέλους το κεφάλι σου και διάβασε τις επιγραφές του μέλλοντος από τον ουρανό, όχι από τις λασπόλιμνες που υπάρχουν στον δρόμο σου. Μάθε από τα λάθη σου και ζήσε.

Τι είναι λοιπόν αυτό, το τόσο τρομερό βασιλιά που σε κάνει να μην μπορείς να δεις το βασίλειό σου και τις δυνατότητες του;

Βασιλιά, αν δεν πιστέψεις σε εσένα και στα όπλα που διαθέτεις, δεν είσαι άξιος να κοιτάξεις το βασίλειό σου στα μάτια. Δηλαδή τον εαυτό σου.

Πάντα θα είσαι αυτός που θα θυμούνται και θα λυπούνται. Αυτό θες; Όχι, εγώ δεν το επιτρέπω. Άσε τι δικαιολογίες ότι δεν μπορείς, γίνε αυτός που θα θυμούνται για το θάρρος του και θα είναι περήφανοι.

Οπότε, παράτα την κλαψούρα και δώσε στο λαό σου μία μάχη άξια με τον έξω κόσμο. Που θα είσαι πάνω από όλα εσύ.

Βασιλιά διάλεξε τι μάχη θα παραδώσεις και μην με κάνεις να ξαναέρθω.

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 5 / 5. Σύνολο ψήφων: 5

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου

Μέλος της μαθητικής συγγραφικής ομάδας Teenγραφείς