ΓΡΑΦΕΙΝ

Έτσι πρέπει να είναι…

Από το πρωί διέκρινε μια κινητικότητα στο σπίτι. Δεν έδωσε όμως και πολλή σημασία, γιατί πάντα υπήρχε κόσμος που μπαινόβγαινε.

Η θεία της ήρθε δυο τρεις φορές και μουρμούριζαν με την μάνα της. Η γιαγιά σκεφτική από το πρωί και λιγομίλητη. Ο πατέρας όπως πάντα αγέρωχος και απλησίαστος. Δεν μπόρεσε να καταλάβει.

Ήταν δεκάξι χρονών, ποιος την υπολόγιζε, ποιος την λογάριαζε. Ο λόγος της δεν μετρούσε. Έκανε τις δουλειές όπως κάθε μέρα που της είχαν αναθέσει και έπαψε να ασχολείται.
Όταν την φώναξε ο πατέρας της ήταν, δεν ήταν απόγευμα.

– Θα έρθει ο Γιώργης το βράδυ να μιλήσουμε, είπε.
-Ποιος Γιώργης;
-Ο Γιώργης της κυρά Στράταινας. θέλει να μιλήσουμε για σένα.
-Για μένα; Τι έχω εγώ με τον Γιώργη;
-Σε θέλει να σε γνωρίσει.
-Εγώ, πατέρα, είμαι μικρή. Δεν θέλω γνωριμίες.

Ο πατέρας της αγρίεψε. Δεν μπόρεσε να αντιδράσει, ούτε φυσικά τόλμησε να μιλήσει. Στη μάνα της, που ετοίμαζε το σπίτι, τι να πει, όλο της έριχνε επικριτικές ματιές. Μόνο η γιαγιά της την συμπαραστάθηκε. Έκλαψε στην αγκαλιά της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Όρισαν την ημερομηνία του γάμου την ίδια μέρα χωρίς να ρωτήσουν καν την γνώμη της.

Παντρεύτηκε και ακολούθησε την μοίρα της. Καλός ήταν ο Γιώργης της, όχι ότι δεν ήταν. Αλλά ποτέ δεν της έδωσε ένα γλυκό χάδι, ένα γλυκό λόγο. Όμως την χάρισε τρία παιδιά που γι’ αυτά καμάρωνε.

Τα σκεφτόταν όλα αυτά σήμερα που γύρισε από τον τελευταίο αποχαιρετισμό του άντρα της. Καλός ήταν ο Γιώργης της, αλλά αυτήν πέρασε η ζωή της, και δεν κατάλαβε τίποτα, δεν ένιωσε τίποτα. Μάλλον έτσι πρέπει είναι, σκέφτηκε, και ας μην κλαίγομαι

Σου άρεσε;

Διάλεξε τα αστέρια που επιθυμείς!

Μέσος όρος 4.1 / 5. Σύνολο ψήφων: 16

Δεν υπάρχουν ψήφοι! Γίνε ο πρώτος που θα βάλει αστεράκια.

Όλγα Τσιφοπούλου

Η Όλγα Τσιφοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γρεβενά. Εργάσθηκε πολλά χρόνια στον τραπεζικό τομέα. Πάντα έγραφε τις σκέψεις της στο χαρτί. Ό,τι την ενθουσίαζε και ό,τι την προβλημάτιζε. Γράφει διηγήματα και ποιήματα καταγράφοντας με αυτόν τον τρόπο τις σκέψεις της και τα συναισθήματά της.

error: www.grafein.gr